ایزوگام چیست؟

ایزوگام سال‌هاست که به یکی از ملزومات و اجزای مهم در عایق و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ایران مبدل شده است. با وجود اینکه از ارائه این محصول به شکل امروزی کمتر از ۲۰ سال می‌گذرد، توانسته مقبولیت خود را به خوبی میان مصرف کنندگان پیدا کند. در حال حاضر تقریبا هر خانه از این رول‌ها برای ضدآب کردن سقف، سرویس بهداشتی، حمام، استخر و نقاط مختلف دیگر استفاده می‌شود. این رول‌ها، لایه‌هایی شامل قیر، فویل آلومنیوم و دیگر موارد خاصی است که دیواره‌های ساختمان‌ها را در برابر نفود هرگونه رطوبت عایق می‌کند.

از این عایق‌ها می‌توان در دیواره‌های ساختمان و سقف‌ها استفاده کرد. با ایزوگام کردن سقف‌ها، می‌توانید یک بار برای همیشه از چکه کردن سقف و نگرانی از آسیب رسیدن به بافت ساختمان راحت شوید. همچنین کف و دیواره‌های سرویس‌های بهداشتی ساختمان‌ با ایزوگام کاملا ضدآب می‌شوند و به هیچ عنوان رطوبت از میان سرامیک‌های راهی به بیرون پیدا نمی‌کند.

ایزوگام را می‌توان روی سطح غیر قائم یا عمودی نیز نصب نمود. این رول‌ها روشی به شدت اقتصادی و ارزان برای رفع مشکلات جدی عایق‌کاری هستند. البته این تنها مزیتی نیست که ایزوگام به همراه دارد. ایزوگام می‌تواند جز ضدآب کردن طبقات و دیواره‌ها آن‌ها را در برابر ورود حشرات و جوندگان مو‌ذی هم محافظت کند. همچنین دیواره‌های ایزوگام شده در صورت مجهز بودن به لایه براق آلومینیومی در برابر حرارت و از دست رفتن انرژی هم مقاومت خواهند کرد.

با وجود تمامی این ویژگی‌های خارق‌العاده این محصول، یک ابداع ایرانی است که سال‌هاست که در میان مردم و مصرف‌کنندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل است که معادل انگلیسی دقیقی برای آن موجود نیست. با وجود معرفی کلماتی همچون Bituminous waterproofing یا Waterproof Layer، به دلیل آن که محصول مشابهی در بازارهای بین‌المللی وجود ندارد، نمی‌توانیم به دقت کلمه‌ خوبی برای آن انتخاب نمایم.

عایق‌سازی تأسیسات و ساختمان‌ها با استفاده از مواد نفتی چند لایه پیشینه‌ دراز مدت در جهان و به خصوص خاورمیانه دارد. در این مناطق برای ضدآب کردن سقف‌ها و حتی قایق‌ها از ترکیب قیرگونی استفاده می‌شد. این ترکیب معایب و ضعف‌های زیادی داشت و مشکلات عدیده‌ای به وجود می‌آورد. در ادامه این مقاله از ایزوگام ایران با ما همراه باشید، تا راهنمایی‌های لازم برای تهیه بهترین ایزوگام را برای شرح دهیم.

اجزای ایزوگام چیست؟

اجزای ایزوگام چیست؟

ایزوگام ترکیبی از الیاف و قیر است. لایه‌های به کار رفته در آن شامل پلی‌اتیلن، پودرهای معدنی، الیاف تیشو طبیعی و نیز پلی‌استر می‌باشد. نسبت، ترتیب و ترکیب این اجزا در محصولات مختلف، متفاوت است که سبب می‌شود با دیگر محصولات مشابه یکی نباشد و کاربردهای متفاوتی داشته باشد.

لایه‌ پلی‌اتیلن

پلی‌ اتیلن‌ها دسته‌ای از پلیمرهای گرمانرم هستند که از پلیمری کردن گاز اتیلن به وجود می‌آیند. با این عمل می‌توان تغییراتی اساسی در خواص ماده از جمله افزایش ویسکوزیته، دستکاری در کریستالینیتی یا امتزاج‌پذیری ماده ایجاد کرد. این ماده ممکن است با اضافه نمودن کربن سیاه در برخی مصارف، تقویت شود. پلیمرهای پلی‌اتیلن از مهم‌ترین مواد مورد استفاده در عایق‌سازی رطوبتی، الکتریکی و حرارتی دنیای امروز هستند.

پودرهای معدنی

از پودرهای معدنی معمولا در عایق‌سازی جداره‌های داخلی مانند سرویس‌های بهداشتی استفاده می‌گردد. کاربرد اصلی پودرهای معدنی، درون لایه عایق کنترل رطوبت است. این پودرها ممکن است شامل پودرهای سنگی و یا انواع مختلف کانی‌های معدنی باشند که با درصدهای متفاوتی برای ساخت ایزوگام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ورق آلومینیوم

آلومینیوم با ذوب و تصفیه الکتروشیمیایی، کاربردهای زیادی در صنعت پیدا کرده است. گستره‌ ضخامت پوش‌برگ‌های آلومینیوم از ۲۰۰ تا ۶۰۰۰ میلی‌متر را شامل می‌شود. این فویل‌ها در صورتی که پس از تولید، تحت حرارت قرار گیرند به آرامی سرد می‌شوند و با افزایش چشمگیر الاستیسیته رو به رو گشته و انعطاف پذیر خواهند شد. فویل‌های آلومینیوم در ضخامت‌های بیش از ۲۰ میکرون نسبت به نفوذ اکسیژن و رطوبت، مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند. مواد خورنده بازی یا اسیدی نیز نمی‌توانند به سرعت در این فلز نفوذ کنند. علاوه بر آن، با سطح براق جاذب بد و بازتاب خوب برای انرژی‌های تابشی هستند. مزیت این امر در کنترل دمای لایه‌ عایق واضح است.

کاربردهای ایزوگام چیست؟

مهم‌ترین کاربرد آن، عایق کاری پشت بام، خانه‌ها، فونداسیون ساختمان، استخرها و غیره است. با این همه کاربرد باز هم، برای هر سطح و مکانی عایق‌های مختلف تولید شده است که بر اساس نوع و فضای مصرف، باید هنگام خرید ایزوگام به بسیاری از نکات مورد نیاز برای استفاده در مکان مورد نظر به آن توجه کنید. از جمله مهم‌ترین کاربردهای آن عبارتند از:

  • عایق کاری پشت بام ساختمان‌ها،سقف کانکس‌ها، شیروانی‌ها و…
  • عایق کردن استخر شنا و استخر پرورش ماهی و حوض‌های پارک‌ها
  • عایق سازی باند فرودگاه، پل‌های هوایی، انواع پل‌های بتنی
  • عایق کردن لوله‌های گاز، آب و نفت
  • عایق کاری تونل‌ها
  • عایق کردن سدها
  • عایق کاری کانال‌های آب
  • عایق کردن مخازن آب و انواع مخازن غیر نفتی
  • عایق سازی مراکز تفریحی آبی
  • عایق کاری ایرانیت و پوشش‌های کاذب

مطلب مرتبط: فروش ایزوگام

انواع ایزوگام

انواع ایزوگام در ایران کدام است؟

همان طور که مطالب فوق با انواع عایق‌های و اجزای آن‌ها آشنا شدید اکنون باید با انواع رول‌های مورد استفاده در این محصول هم آشنا شوید. این محصولات، با توجه به ترکیب و ساختار در طبقه‌های گوناگونی دسته‌بندی می‌شوند. تقسیم‌بندی این عایق‌ها به صورت زیر است:

ایزوگام پلیمری یا BPP

ایزوگام‌های پلیمری، مدل‌هایی هستند که در آن از ماده‌ی اصلی قیر خالص طبیعی، به مقدار حدود ۷۰ درصد حجمی استفاده شده است. فیر طبیعی، قیری است که از تقطیر در برج پالایشگاه و در پایین‌ترین طبقات آن حاصل شده و کیفیت بالایی دارد. سایر ترکیبات این عایق‌ها شامل الیاف پلی‌استر، تیشو میانجی، لایه‌ی آلومینیوم رویه، فیلم پی‌اتیلن، پودر تالک، مواد APP و پوشال گونی پلاستیکی است. برای تهیه‌ این عایق‌ها، آن را در دستگاه میکسر پلیمری ریخته و ترکیب می‌کنند.

ایزوگام دمیده یا BOF

تفاوت این نوع با نوع پیشین در استفاده از قیر می‌باشد. برای تولید ایزوگام‌های دمیده، به نفت کوره‌ای (مازوت)، هوا دمیده می‌شود. قیر دمیده مزایای متعددی را دارد که از جمله باید به مقاومت در برابر تغییرات دمایی، ویسکوزیته و الاستیسیته مطلوب‌تر و نفوذپذیری کمتر اشاره کرد. البته نوع پیشین نسبت به ایزوگام‌های نوع دمیده از کیفیت بالاتری برخوردار است. به همین علت از این نوع تنها در اندودکاری مناطق کوچک و حساس مانند باتری اتومبیل، ورق‌های پوششی بام و موارد این چنینی استفاده می‌شود.

ایزوگام تک لایه

ساده‌ترین نوع این عایق‌ها، این نوع تک لایه می‌باشد. تک لایه از یک لایه آستری پلی اتیلن دوخته شده ساخته می‌شود که نوع اصلی این عایق به حساب می‌آید.

ایزوگام دو لایه

بر خلاف نوع قبلی، ایز‌وگام دولایه از یک لایه بیشتر برخوردار است. این لایه اضافه از جنس الیاف شیشه‌ای بوده و روی لایه پلی اتیلنی قرار می‌گیرد. وجود این لایه اضافه باعث می‌شود تا عایق دولایه در مقایسه با نوع تک لایه قیمت بیشتری داشته باشد.

ایزوگام روکش دار و بدون روکش

برخی از ایزوگام‌های تولید شده در بازار بدون روکش خاصی تولید می‌شوند؛ اما همه این عایق‌ها لزوما بدون روکش نیستند. برای ایزوگام‌ها از دو روکش آلومینیومی و سنگریزه‌ای استفاده می‌شود که کاربردهای متفاوتی دارند. روکش آلومینیومی به دلیل سفید بودنش برای پشت‌بام‌ها استفاده می‌شود تا گرمای آفتاب را از سقف دور کند، مانع گرم شدن داخل ساختمان شود و اینکه با کاهش گرما جذب شده توسط این عایق، عمر آن را طولانی‌تر کند. بر خلاف نوع آلومینیومی، روکش‌ها سنگریزه‌های رنگی هستند و به دلیل زیبایی غالبا در نمای خارجی و مکان‌هایی که ورق ایزوگام در دید قرار دارد استفاده می‌شوند.

نصب ایزوگام بدون روکش

چگونه بهترین ایزوگام را انتخاب کنیم؟

ایزوگام‌های رایج در بازار معمولا تک یا دو لایه هستند. در این ایزوگام‌ها الیاف تیشو (tissue) و پلی‌استر در قیر غوطه‌ور شده و سپس با مواد پلیمری ترکیب می‌شوند. در آخرین مراحل با فویل آلومینیوم پوشانده خواهند شد. این فویل به خصوص در پوشاننده‌ها سقفی دارای اهمیت بسیاری هستند. در حالی که برای عایق‌سازی جداره‌ها ترجیح به استفاده از انواع پودری است. همچنین در ادامه لایه‌ای پلاستیک گرمانرم برای محافظت از قیر در برابر خورنده‌های مختلف روی آن کشیده می‌شود. این ترکیب در نهایت با کمک شعله‌افکن مجددا ذوب شده و در محل اجرا چسبانده می‌شود. از مهم‌ترین این نکات باید به آن اشاره شود موارد زیر است:

  • نصب در دماهای محیطی بالای ۵ درجه
  • عدم وجود زیرسازی آهکی یا گچی
  • هم‌پوشانی لایه‌های ایزوگام‌ها
  • توجه به اختلاف دمای شب و روز
  • هواگیری سطح کار هنگام نصب

نحوه نصب ایزوگام

بهتر است برای نصب ایزوگام از نصابان باتجربه و ماهر کمک بگیرید. اما اگر می‌خواهید درباره‌ی نحوه و مراحل نصب آن بیشتر بدانید، باید گفت که شیوه‌ی این کار به این ترتیب است.

  • نخست باید بام مدنظر، کاملا جاروب و شسته شده تا تمامی عوامل آلاینده‌ی خارجی از سطح آن زدوده شود. همچنین باید اجسام مزاحم کار مانند منابع آب، کولرها و سایر موارد مشابه جمع‌آوری گردد.
  • در مرحله‌ی دوم، ترک‌های بزرگ، با خمیر یا سیمان گرفته شوند. برای رفتن به مرحله‌ی بعدی، باید صبر کرد تا تمامی این ملات‌ها کاملا خشک شوند.
  • پس از این مرحله با رعایت نکات فنی لازم، می‌توانیم نصب را آغاز کنیم.

نحوه نصب ایزوگام

قیمت هر رول ایزوگام در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

برای محاسبه‌ قیمت ایزوگام نکات ریز و ظریفی وجود دارد که شاید افراد عادی از آن اطلاع نداشته باشند. به طور مثال، اگر به یاد داشته باشید گفتیم که باید حاشیه‌های عایق‌کاری با درصدی از هم‌پوشانی همراه باشند؛ چنین امری موجب می‌شود که مصرف رول‌ها، کمی نسبت به سطح مساحت بیشتر گردد. اگر ساده بگوییم بهترین رویکرد برای مشتری، برون‌سپاری کارها به عرضه کننده‌ معتمد و منتخب خود برای ارائه بهترین قیمت با بالاترین کیفیت و دوام است. ایزوگام ایران به شما تضمین می‌دهد که همین شرکت معتمد، برای شما باشد.

بهترین شرکت ایزوگام

مجموعه ما، از معتبرترین شرکت‌های فعال در عرضه و نصب عایق‌هایی با پایه مشتقات نفتی در کشور بوده که تا کنون پروژه‌های بسیاری را اجرا کرده و است. همچنین محصولات این شرکت به مقاصد بی‌شماری در خارج کشور نیز، ارسال شده است. این امر خود نشانی انکارناپذیر از سطح فعالیت این شرکت و اعتبار آن را دارد. اگر قصد عایق‌کاری بنای ملک خود در جداره‌ها یا سایر نقاط را دارید، این شرکت آماده است تا با نازل‌ترین و منصفانه‌ترین هزینه، بالاترین سطح از خدمات را به شما عزیزان ارائه دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه فروش ایزوگام و پخش آسفالت و یا سایر خدمات این مجموعه، با ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

  • تفاوت ایزوگام پلیمری با دمیده در چیست؟

در نوع پلیمری آن از فیرهای مرغوب و گران‌قیمت با خلوص حجمی ۷۰ درصد استفاده می‌شود. در حالیکه در ایز‌وگام دمیده از مازوت هوادهی شده استفاده می‌شود.

  • بهترین ایزوگام‌ها چه ویژگی‌هایی دارد؟

ایزوگام‌های با کیفیت علاوه بر عمر بالا، دارای انعطاف‌پذیری خوبی بوده و اجزای ترکیبی مناسب را دارند. علاوه بر این اجرای آن هم در عملکرد عایق در آینده تأثیر دارد.

  • مهمترین عامل در قیمت نهایی ایزوگا‌م چیست؟

مهم‌ترین عامل در هزینه‌ها، معمولا ابعاد پروژه است.

 

۱۲۸ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تماس با دفتر مرکزیاستعلام قیمت و سفارش